Söyleşi

Belgesel Sinema: Matjaž Ivanišin

Söyleşi
Belgesel Sinema: Matjaž Ivanišin

Tarih: 27 Mart 2022

Saat: 18:30

Mekan: Çevrimiçi Platform/ Zoom

Belgesel sinema bölümünün konuğu Slovenya’dan Matjaž Ivanišin. Yönetmen, belgesel sinemaya ilgisinin başlangıç serüvenini, başarılı filmlerinin ardındaki çalışma prensiplerini festival takipçileriyle paylaşacak.

Matjaž Ivanišin (1981, Slovenya) Ljubljana'daki Tiyatro, Radyo, Film ve Televizyon Akademisi'nde sinema eğitimi aldı. 2007'deki mezuniyetinden bu yana freelance yönetmen olarak çalıştı. Öğrenci filmi Quick View (2005) birçok ödül kazandı. İlk uzun metrajlı belgeseli Karpotrotter (2013) ile France Brenk ödülünü aldı. Ivanišin'in ikinci uzun metrajlı belgeseli Playing Men (2017), Uluslararası Film Festivali Entrevues Belfort'a seçildi ve burada Sinema + Dağıtım Destek Ödülü'nü kazandı. Film ayrıca En İyi Belgesel dalında Slovenya’nın ana ödülü olan Vesna Ödülü ve Marsilya Uluslararası Film Festivali'nde Georges de Beauregard Ödülü'nü aldı.

Son filmi Oroslan, 72. Locarno Film Festivali'nin dünyanın her yerinden yükselen yönetmenlere adanan “Günümüzün Sinemacıları" bölümünde ilk gösterimini gerçekleştirdi.

Filmografi

Che Sara (2002, short doc)

Quick View (2005, short)

My Little Sweethearts (2006, short, TV)

Šentilj-Spielfeld, a Border Crossing that Once Was (2009, short doc)

Karpotrotter (2013, mid-length doc)

Houses (2014, doc, co-dir)

Every Good Story Is a Love Story (2017, doc, co-dir)

Playing Men (2017, doc)

Oroslan (2019)

Zoom Etkinlikleri Katılım Bilgisi

18. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında Zoom platformu üzerinden düzenlenecek olan atölyeler için katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırlıdır. Zoom üzerinden düzenlenecek olan etkinliklere kayıt olmak için, etkinlik saatinden 24 saat önce info@evcifilm.com mail adresine kayıt yaptırılması önem taşımaktadır

27 Mart 2022 Pazar 18:30

zoom

Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
09 MAY PZT
-
10 MAY SAL
-
11 MAY ÇAR
1

Panel Sinemanın Hayat Bilgisi Dersleri: Uzlaşma

Akbank Sanat Youtube

12 MAY PER
1

Seminer “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”Emre Şan

Akbank Sanat Youtube

13 MAY CUM
-
14 MAY CMT
-
15 MAY PAZ
1

15:00

Tiyatro Peter Pan ve Varolmayan Ülke

Zorlu PSM, Drama Sahnesi

16 MAY PZT
-
17 MAY SAL
-
18 MAY ÇAR
1

17:00

Konferans "Pop Sanat Nedir? Ne Değildir?" Konuşmacı: Ayşe H. Köksal

Sakıp Sabancı Müzesi

19 MAY PER
-
20 MAY CUM
-
21 MAY CMT
1

15:00

Tiyatro Peter Pan ve Varolmayan Ülke

Zorlu PSM, Drama Sahnesi

22 MAY PAZ
1

15:00

Tiyatro Peter Pan ve Varolmayan Ülke

Zorlu PSM, Drama Sahnesi

23 MAY PZT
-
24 MAY SAL
-
25 MAY ÇAR
1

17:00

Konferans "Temsilin Olanaklarını Aşmak: David Hockney” Konuşmacı: Doç. Dr. Seda Yavuz

Sakıp Sabancı Müzesi

26 MAY PER
-
27 MAY CUM
-
28 MAY CMT
-
29 MAY PAZ
1

Dans Evvel Bahar İçinde

Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinliği takviminize ekleyin

E-Bülten'e üye olun