Söyleşi

Bir Kısa Film Yapmak, Söz Yönetmenlerin

Söyleşi
Bir Kısa Film Yapmak, Söz Yönetmenlerin

İki genç yönetmen Anna Katalin Lovrity ve Murat Uğurlu bir kısa film yapma konusunda yaşadıkları tecrübeleri festivalde yapacakları söyleşi ile sinemaseverlerle paylaşıyorlar.

Anna Katalin Lovrity - Yönetmen

Biyografi

Anna Katalin Lovrity 1990 yılında Budapeşte’de doğdu. 2010 - 2016 yılları arasında Budapeşte’deki  Moholy-Nagy Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nde animasyon eğitimi aldı. 2012 yılında Belçika’ya değişim programı öğrencisi olarak gitti. Animasyon film yapımcılığı ve illüstrasyon alanında çalışmaktadır. Şu anda, ‘Animation Sans Frontieres’ adlı Avrupa animasyon atölyesine devam etmektedir. Macaristan'ın genç yetenekleri arasında gösterilen Anna Katalin Lovrity, ZINA dergisinde yazmaktadır.

Freelance çalışmalar yapan Lovrity, değişik teknikler ve formatlar deneyerek, stilinden ödün vermeden güçlü mesajlar barındıran, zeki bir görsellik arayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Mezuniyet filmi Volcano Island prömiyerini 2017 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapmıştır.

Filmografi

Volcano Island (2017)
Passion Panther (2015)
Tale Shop (2013)
Pink Grass (2012)
Things I Like (2013)
Space*hip (2011)

* Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle.

Murat Uğurlu - Yönetmen

Biyografi

1987 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi ODTÜ Koleji’nde bitirdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Polonya ‘da Ulusal Sinema Okulu Lodz’ta yönetmenlik bölümünde eğitimine devam etti. Öğrenciliği sırasında çektiği kısa filmler yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde gösterildi. 2013 yılında Buralar Bıraktığın Gibi isimli ilk öykü kitabı İletişim Yayınları tarafından basıldı. İstanbul’da yaşamaktadır.

Filmografi:

İki Parça (2016)
Polonez (2013)
Öteki Yüz (2011)
Göl (2009)
Gördüm (2008)

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

22 Mart 2018 Perşembe 18:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
03 AĞU PZT
-
04 AĞU SAL
-
05 AĞU ÇAR
-
06 AĞU PER
-
07 AĞU CUM
1

20:30

Film Köpek Dişi (Dogtooth)

Postane İstanbul

08 AĞU CMT
-
09 AĞU PAZ
-
10 AĞU PZT
-
11 AĞU SAL
-
12 AĞU ÇAR
-
13 AĞU PER
-
14 AĞU CUM
1

20:30

Film İlgi Alanı (The Zone of Interest)

Postane İstanbul

15 AĞU CMT
-
16 AĞU PAZ
-
17 AĞU PZT
-
18 AĞU SAL
-
19 AĞU ÇAR
-
20 AĞU PER
-
21 AĞU CUM
-
22 AĞU CMT
2

15:00

Çocuk Atölyesi Güneşin İzi: Çocuklar ve Ebeveynler İçin Güneş Baskı Atölyesi
(8-12 Yaş)

Turhan Selçuk Kültür Evi

16:30

Çocuk Atölyesi Ailece Toprak Resim Atölyesi
(8-12 Yaş)

Turhan Selçuk Kültür Evi

23 AĞU PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun