Atölye

Gelişen Video Teknolojileri
ve Yeni Olanaklar

Atölye
Gelişen Video Teknolojileri ve Yeni Olanaklar

Film üretimi konusunda günümüz teknolojisinin imkanları oldukça gelişmekte, bu değişim özgürlüğün kapılarını aralarken, filmlerin biçimlerine de etki etmekte. Bu alanda genç ve başarılı yönetmenler Ceylan Özgün Özçelik ve Emre Akay ile birlikte son dönemde mobil cihazlarla profesyonel işlere imza atmakta. Film üretiminde zorlu teknik detaylar, ekipman maliyetleri gibi sebepler artık bir engel olmaktan çıkıyor mu? Ceylan Özgün Özçelik ve Emre Akay bu alandaki deneyimlerini atölye katılımcılarıyla paylaşacaklar.

Ceylan Özgün Özçelik

1980, Rize doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Yapımcısı, editörü ve sunucusu olduğu sinema programı En Heyecanlı Yeri yaklaşık 10 yıl yayında kaldı. 2013’te, programın seçme sohbetlerinden oluşan Dikkat Çekim Var! adlı röportaj kitabı çıktı. Televizyona çeşitli kültür sanat programları hazırladı. 2005-2011 yılları arasında ödül töreni videoları, prodüksiyon şirketi tanıtımları, kamera arkası ve belgeseller kurguladı. Yazıp yönettiği kısa metrajlı filmler, Bratislava Art’tan Portekiz Festroia’ya festivallerde gösterildi.

Toplumsal hafıza temalı ilk uzun metrajlı filmi KAYGI/INFLAME, dünya prömiyerini 67. Berlin Film Festivali’nde Panorama Special seçkisinde yaptı. Film, Kuzey Amerika prömiyerini yaptığı SXSW’den (South by Southwest), Luna Gamechanger Ödülü ile döndü. KAYGI, Meksika'dan İtalya'ya beş kıtada kırktan fazla festivalde seyirciyle buluştu. Özçelik, kadınlar ve şiddet üzerine karanlık bir komedi olan yeni kurmaca projesi "18+" ile 2018 Medienboard Berlin-Brandenburg sanatçı rezidansı programıyla Berlin’e davet edildi.

Emre Akay

1978 Ankara doğumlu olan Emre Akay, 2001 yılında kısa film ve müzik videoları yönetmeye başladı. Kısa filmleri “Proxemique” ve “La Rupture” IFSAK ve Bilsar’dan ödül kazandı ve birçok festivalde gösterildi. 2003 ve 2004 yıllarında Hasan Yalaz'la “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi” ve “Daima İleri” belgeselini yönetti. Akay ayrıca Bant dergisi için bir TV dizisi yönetti. “Küçük Bir Hakikat” (2008) ve “Kırmızı Alarm” (2011) kısa filmleri Antalya Altın Portakal da dahil olmak üzere birçok festivalde gösterildi. 2009 yılında “Boğazımda bir Düğüm” belgeselini yönetti. 2011 yılında IF İstanbul Film Festivalleri'nde (2001-2011) “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi” tüm zamanların en sevilen filmi seçildi ve 2014 IKSV Film Festivali'nin Türk Sineması retrospektifinde gösterildi. İstanbul Modern tarafından Türk sinemasının 100. yılı için bir kısa film çekmeye davet edildi ve Bizans Oyunu filmini çekti. Son olarak uzun metraj filmi “Av”ı tamamladı. Akay, JaguarProjects bünyesinde reklam yönetmeye devam ediyor.

18 Mart 2020 Çarşamba 15:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
14 EYL PZT
-
15 EYL SAL
-
16 EYL ÇAR
-
17 EYL PER
-
18 EYL CUM
1

18:00

Film Akbank Sanat ile Kısalar
(1. Gün)

Fabrika Ayvalık, BALIKESİR

19 EYL CMT
2

16:00

Söyleşi Cesur ve Yeni Kısa

Askev, BALIKESİR

19:00

Film Akbank Sanat ile Kısalar
(2. Gün)

Fabrika Ayvalık, BALIKESİR

20 EYL PAZ
1

14:00

Film Akbank Sanat ile Kısalar
(3. Gün)

Fabrika Ayvalık, BALIKESİR

21 EYL PZT
-
22 EYL SAL
-
23 EYL ÇAR
-
24 EYL PER
-
25 EYL CUM
-
26 EYL CMT
3

15:00

Konser Corda Quintet

Yeldeğirmeni Sanat

19:00

Konser Danae Palaka

Yeldeğirmeni Sanat

22:00

Konser Joe Armon-Jones

Frankhan Selectist

27 EYL PAZ
4

11:00

Konser Ada Canata

Sakıp Sabancı Müzesi

12:00

Söyleşi Miles: Bir Caz İkonunun Anatomisi

Komünite

17:00

Söyleşi Beni Bu Şarkılar Mahvetti: 36. Akbank Caz Festivali Özel

Bant Mag. Havuz / Bina

19:00

Konser Momoko Gill

Yeldeğirmeni Sanat

28 EYL PZT
1

11:00

Atölye Masterclass: Momoko Gill & Danae Palaka

BAU Pera Sahne

29 EYL SAL
5

18:00

Söyleşi Off the Record with ACT Music

taproomx

21:30

Konser Sarathy Korwar Drum Ensemble

Salon İKSV

21:30

Konser Caz Kulüpleri Gecesi: Barış Doğukan Yazıcı Quintet feat. Marko Churnchetz “Miles Davis Centennial Celebration”

Nardis Jazz Club

21:30

Konser Caz Kulüpleri Gecesi: Rişe Özkan A Tribute to Sheila Jordan

Asa Khai

21:30

Konser Caz Kulüpleri Gecesi: Öner Karaçuha Quartet

Bova

30 EYL ÇAR
3

19:00

Konser VELVELE

All Saints Moda Kilisesi

20:30

Konser TSU! feat. Mert Aslan Üçer & Aylin Güngör

Bant Mag. Havuz / Bina

21:30

Konser ACT Night: Robinson Khoury MŸA "Transara"

Komünite

01 EKİ PER
3

12:00

Atölye Masterclass: Bugge Wesseltoft

BAU - Pera / Sevinç Tevs Sınıfı

21:00

Konser Ben LaMar Gay Ensemble

Babylon

21:30

Konser ACT Night: Jakob Manz Young European Stars feat. Shuteen Erdenebaatar, Nils Kugelmann, Jakob Bänsch, Leo Asal

Komünite

02 EKİ CUM
2

20:30

Konser Emin Fındıkoğlu +12

Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu

22:00

Konser Mehmet Uluğ Gecesi: Bugge Wesseltoft “New Conception of Jazz" feat. Gülşah Erol

Frankhan Selectist

03 EKİ CMT
7

10:00

Çocuk Atölyesi Çılgın Çocuk Orkestrası (6-9 yaş)

Akatlar Kültür Merkezi

11:00

Atölye Masterclass: James Carter

BAU Pera Sahne

12:00

Çocuk Atölyesi Çılgın Çocuk Orkestrası (9-12 yaş)

Akatlar Kültür Merkezi

14:00

Söyleşi Hafıza, Caz ve Görsel Kültür: İMÇ’de Bir Zaman Yolculuğu

İMÇ

15:30

Konser Berrin Çopur ile Pırlangıç Çocuk Caz Konseri

Akatlar Kültür Merkezi

20:30

Konser James Carter Piano Quartet: Coltrane: A Centennial Supreme

Zorlu PSM, Turkcell Platinum Sahnesi

22:00

Konser Cochemea

Salon İKSV

04 EKİ PAZ
4

12:00

Söyleşi & Masterclass İlhan Mimaroğlu'nun Yapıtlarında Caz Ögeleri

ARTER - Sevgi Gönül Oditoryumu

15:00

Konser JAmZZ Sessions

Akatlar Kültür Merkezi

17:30

Konser L'Antidote

ARTER - Karbon

20:30

Konser Sibel Köse “Vistula’dan Boğaz’a Uzanan Caz Köprüsü”

Akatlar Kültür Merkezi

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun