Seminer

Sanatçı Konuşması: Zıtlıklar _ Bir Obje Nasıl Oluşturulur - Paul Hodgson

Seminer
Sanatçı Konuşması: Zıtlıklar _ Bir Obje Nasıl Oluşturulur - Paul Hodgson

Seminer: Sanatçı Konuşması: Zıtlıklar _ Bir Obje Nasıl Oluşturulurt

Konuşmacı: Paul Hodgson

Tarih: 3 February 2022, Thursday

Mekan: Digital Platform, Zoom

Paul Hodgson, “zıtlıklar” konusunu ele alacak.  Bunu yapmak içinindirgeme / içsel karmaşıklıklar, dışlama / dahil etme, eylemsizlik / faillik kategorilerinden yola çıkacak. Bu kategorileri sanatsal pratiğini kavramlar, baskın görsel dil, anlatı öğeleri ve tarihsel referans açısından analiz etmek için araçlar olarak kullanacak.

Hodgson, dijital teknolojideki gelişmelerden yararlanarak ve bunları resim, fotoğraf ve filmle birleştirerek, portrenin dilini ve onun insan beden dili ve niyetle olan daha geniş ilişkisini araştıran çalışmalar yaptı. Bu, onun bir görüntünün nasıl inşa edildiğine, nesnelerin vekil figürler olarak kullanılmasına, ortamların melezleştirilmesine ve izleyicinin önlerindeki nesne ve görüntüye göre yeniden konumlandırılmasına ilgi duymasına neden oldu.

Hodgson, Reluctant Creator (2002) Houldsworth, Londra; Marie-Thérèse, 1928 (2005); Somme Savaşı, İmparatorluk Savaş Müzesi, Londra (2006); Egemenlik Hakları (2007), New Works, Marlborough Fine Art, Londra (2010), Figürler ve Ekranlar (2011-2012); Heykeltıraş Stüdyosu (2018-2022). Ayrıca Londra sanat ortamının son yirmi yılda değişen doğası hakkında da konuşacak.

Paul Hodgson Hakkında

Paul Hodgson, karışık teknikler kullanarak; fotoğraf, dijital baskı ve boyayı birleştiren işler yaratıyor. Çalışmalarınin ilham kaynağı Batı resim tarihi ve daha önceki çalışmalarından bazıları ikonik sanat tarihi eserlerinin renklerine, aydınlatmasına ve figüratif pozlarına atıfta bulunur, ancak bunlar görüntünün çağdaş bir okumasını ön plana çıkarmak için manipüle edilir ve yeniden yapılandırılır. Bunları takip eden çalışmalarında, Hodgson'un, büyük değişim anlarını keşfetmek için samimi stüdyo portrelerinin yanı sıra büyük ölçekli canlı tablolar oluşturmak için portre ve figür boyama geleneklerini kullanarak, tarihsel genişleme ve geçiş dönemlerine odaklandığını gördü.

Son çalışmalarında, her sahneyi inşa etmek için nispeten sınırlı bir alan kullanmayı seçti. Bir dizi basit nesneyle çalışırken, odak noktası, görüntü oluşturma sürecinde jest ve amaçlılık kavramlarını keşfetmenin bir aracı olarak nesnelerin ve figürlerin uzayda (ve bir kameranın önünde) yerleştirilmesi ve konumlandırılması olmuştur.

Paul Hodgson 1972'de Shrewsbury'de doğdu ve Londra'da yaşıyor ve çalışıyor. Seçilen grup sergileri arasında 'The Rising Tide', Milstein Sergi Merkezi, Cambridge Üniversitesi (2019); 'Tasarımla Güzellik', İskoç Ulusal Portre Galerisi, Edinburgh (2014-15); ‘Görsel Arama: Koleksiyondan Fotoğraflar’, Pérez Art Museum Miami (2013-2014); ‘Sınırsız’, Proje4L, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, İstanbul (2011); 'Somme Savaşı', Imperial War Museum, Londra (2006); “Işıkla Çalışmak”, Harewood House, Birleşik Krallık (2006); 'Işık ve Atmosfer', Miami Sanat Müzesi (2004); 'Schweppes Fotoğrafik Portre Ödülü', Ulusal Portre Galerisi, Londra (2003). Seçilmiş kişisel sergiler arasında Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık (2010); Marlborough Güzel Sanatlar, Londra (2010 ve 2007); Feigen Contemporary, New York (2005); M.K.Ciurlionis Ulusal Sanat Müzesi, Kaunas (2004); Houldsworth, Londra (2002 ve 2003).

3 Şubat 2022 Perşembe 18:00

Çevirimiçi Platform – Zoom

Tüm Program
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
27 EKİ PZT
-
28 EKİ SAL
-
29 EKİ ÇAR
-
30 EKİ PER
-
31 EKİ CUM
-
01 KAS CMT
2

15:00

Söyleşi Kurgu Çizginin Neresinde?

Kadir Has Üniversitesi

17:00

Atölye Video-Deneme Atölyesi: Sinemada Kadın

Kadir Has Üniversitesi

02 KAS PAZ
-
03 KAS PZT
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

04 KAS SAL
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

05 KAS ÇAR
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

06 KAS PER
2

18:00

Seminer Modern ve Çağdaş Sanatın Hikayesi - I

Çevirimiçi Platform – Zoom

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

07 KAS CUM
-
08 KAS CMT
1

15:00

Söyleşi Sanat Ekipleri Çizginin Neresinde?

Kadir Has Üniversitesi

09 KAS PAZ
2

12:00

Çocuk Atölyesi Göçmen Kuşların İzinde: Kuş Yuvası Tasarım Atölyesi
(6-10 Yaş)

Sakıp Sabancı Müzesi

14:00

Çocuk Atölyesi Semboller ve Düşler Atölyesi
(10-12 Yaş)

Sakıp Sabancı Müzesi

10 KAS PZT
1

18:00

Seminer Küratörlüğün Hikayesi - I

Çevirimiçi Platform – Zoom

11 KAS SAL
-
12 KAS ÇAR
-
13 KAS PER
2

14:00

Çocuk Tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu
"Ne Olacağım Ben?"

Halis Kurtça Kültür Merkezi

18:00

Seminer Küratörlüğün Hikayesi - II

Çevirimiçi Platform – Zoom

14 KAS CUM
-
15 KAS CMT
3

13:30

Çocuk Atölyesi Uzakta Ne Var?
(7-11 Yaş)

Nilüfer Pancar Deposu, BURSA

15:00

Söyleşi Reji Çizginin Neresinde?

Kadir Has Üniversitesi

15:00

Çocuk Atölyesi Hale Asaf’tan İlhamla Bursa Manzaraları
(6-9 Yaş)

Nilüfer Pancar Deposu, BURSA

16 KAS PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun