Bir Disiplin Egzersizi - Kabuk

Bir Disiplin Egzersizi - Kabuk

Bir Disiplin Egzersizi - Kabuk

Yönetmen: Jane Campion
Senaryo: Jane Campion
Görüntü Yönetmeni: Sally Bongers
Yapımcı: Ulla Ryghe
Müzik: Ralph Tyrrell
Kurgu: Jane Campion
Ses: Sue Kerr
Oyuncular: Tim Pye, Katie Pye, Ben Martin

Avusturalya / Kurmaca / 9’ / Digital Betacam / Renkli / 1982

Bir portakal kabuğunun araba camından dışarı atılması bir aile içinde gerilimin yükselmesine neden olur.

Özgeçmiş

Jane Campion, Wellington, Yeni Zelanda’da, başarılı ve yaratıcı bir aileye dünyaya geldi. Ailesi, ülke çapındaki ilk profesyonel tiyatro şirketi olan The New Zealand Players’ı kurdu. Campion, Wellington, Victoria Üniversitesi’nde, Antropoloji lisansını 1975 yılında tamamladı.  Ardından Sydney College of the Arts’ta ressamlık bölümünde öğrenim gördü. Film yapmaya 1980’li yılların başında başladı. İlk kısa filmi Peel (1982), Cannes Film Festvali’nde En İyi Kısa Film Altın Palmiye Ödülü’nü kazandı. Bu erken başarının ardından kısa filmleri Passionless Moments (1983) ve A Girl’s Own Story (1984) ile Amerikan Film Enstitüsü Ödülleri’nde (AFI Awards) ödül kazandı.

İlk uzun metraj filmi olan, Sweetie (1989) Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştı. Ve buna ek olarak, En İyi Yabancı Film dalında, Independent Spirit Award’u ve

En İyi Özgün Senaryo dalında da AFI ödülünü kazandı. An Angel at My Table (1990) hem Yeni Zelanda çapında, hem de uluslararası festivallerden, Venedik’ten Büyük Jüri Ödülü ve Toronto’dan FIPRESCI Ödülü dahil olmak üzere, bir çok ödülün sahibi oldu.

Campion’un en saygın filmi olan, The Piano (1993) Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü aldı. Ve, En İyi Senaryo başta olmak üzere, üç ayrı dalda Oscar kazandı. The Portrait of a Lady filmi, 1996 Venedik Film Festivali’nin kapanış filmi oldu. İki ayrı dalda Akademi Ödüllerine aday gösterildi ve Ulusal Film Gazetecileri Birliği tarafından, En İyi Film dalında Francesco Pasinetti ödülünü aldı. Jane, kız kardeşi Anna ile birlikte yazdığı Holy Smoke filmini yönetti. Sonrasında yönetmenliğini üstlendiği In the Cut filmini ise Susanna Moore ile birlikte yazdı. Bu film, Londra Film Festivali’nin açılış filmi oldu. Jane’in yazıp yönettiği Bright Star filmi, 2009 yılında Cannes Film Festivali’nin yarışma filmlerindendi.

2013 yılında, Societe de Realisateurs de Film tarafından Carosse D'or ile ödüllendirildi. Aynı yıl, Yeni Zelanda Sanat Vakfı tarafından da ödüllendirildi. 2014 yılı Cannes Film Festivali ana yarışmasının jüri başkanlığını yaptı. Campion, Yeni Zelanda Film Komisyonu’nda kadın yönetmenlere yönelik, yıllık burs programının kurulumunda önemli bir rol oynadı. Campion, sinemaya katkılarından dolayı, 2016’da, Yeni Zelanda Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

Katıldığı Festivaller

Cannes Film Festival, Sydney Film Festival, Melbourne Film Festival, AFI Film Awards

Ödüller

Palme d’Or for Best Short Film - Cannes Film Festival

Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
29 ARA PZT
-
30 ARA SAL
-
31 ARA ÇAR
-
01 OCA PER
-
02 OCA CUM
-
03 OCA CMT
-
04 OCA PAZ
2

12:00

Çocuk Atölyesi Göçmen Kuşların İzinde: Kuş Yuvası Tasarım Atölyesi
(6-10 Yaş)

Sakıp Sabancı Müzesi

14:00

Çocuk Atölyesi Bu Bizim Soframız
(5-9 Yaş)

Sakıp Sabancı Müzesi

05 OCA PZT
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

06 OCA SAL
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

07 OCA ÇAR
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

08 OCA PER
2

18:00

Seminer Küratörlükte Farklı Yöntemler ve Sergi Deneyimleri

Çevrimiçi Platform – Zoom

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

09 OCA CUM
-
10 OCA CMT
-
11 OCA PAZ
1

14:00

Yetişkin Atölyesi Alfabe Deneysel Fotoğraf Atölyesi (Ocak - 1. Grup)

Basımhane İstanbul

12 OCA PZT
1

18:00

Seminer Eleştiri Dilinin Doğuşu, Sınırları ve Açmazları

Çevrimiçi Platform – Zoom

13 OCA SAL
-
14 OCA ÇAR
1

18:30

Söyleşi Haz ve Acının Sınırında: Dopamin

Minoa Pera

15 OCA PER
1

18:00

Seminer Inside a Global Gallery: How Lisson Shapes Artistic Narratives Across Markets

Çevrimiçi Platform – Zoom

16 OCA CUM
-
17 OCA CMT
3

13:30

Çocuk Atölyesi Uzakta Ne Var?
(7-11 Yaş)

Nilüfer Pancar Deposu, BURSA

14:00

Çocuk Tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu
"Ne Olacağım Ben?"

İBB Arnavutköy Yaşam Merkezi

15:00

Çocuk Atölyesi Hale Asaf’tan İlhamla Bursa Manzaraları
(6-9 Yaş)

Nilüfer Pancar Deposu, BURSA

18 OCA PAZ
1

14:00

Yetişkin Atölyesi Alfabe Deneysel Fotoğraf Atölyesi (Ocak - 2. Grup)

Basımhane İstanbul

Etkinliği takviminize ekleyin

E-Bülten'e üye olun