Srbenka

Srbenka

Srbenka

Yönetmen: Nebojša Slijepčević
Görüntü Yönetmeni: Nebojša Slijepčević, Bojan Mrđenović, Iva Kraljević
Yapımcı: Vanja Jambrović
Kurgu: Tomislav Stojanović
Ses: Tihomir Vrbanac

Hırvatistan / Belgesel / 70' / HD / Renkli / 2018

1991 kışında, 12 yaşında bir Sırp kızı Zagreb'de öldürülmüştür. Çeyrek yüzyıl sonra yönetmen Oliver Frljić bu olayla ilgili bir tiyatro oyunu üzerinde çalışmaktadır. Provalar kolektif bir psikoterapiye dönüşür ve 12 yaşındaki oyuncu Nina sanki savaş hiç bitmemiş gibi hisseder.

Özgeçmiş

Nebojsa Slijepceviç çok sayıda yaratıcı belgesel çekti. Filmleri, dört tanesi Saraybosna Film Festivali'nden alınmak üzere birçok uluslararası festivalde ödüllendirildi. Televizyon belgeselleri üç kez Prix Europa Ödülü'ne aday gösterildi. Son belgesel filmi Srbenka Avrupa Film Ödüllerine aday gösterildi. Nebojsa, Zagreb’de bulunan Belgesel Film Okulu'nda mentorluk yapmakta ve ders vermektedir.

Filmografi

Srbenka 2018 (documentary, 72 min)
Something About Life 2016 (documentary, 30 min)
Gangster Of Love 2013 (documentary, 78 min)
Boxed 2013 (fiction, 13 min)
Real Man’s Film 2012 (documentary, 12 min)
Dog/Rabbit 2011 (animation, 12 min)
Slap In The Face 2009 (fiction, 13 min)
In 4 Years 2007 (documentary, 13 min)
City Folk – Zagreb 2004-2005 (documentary series, 28 min, 2 episodes)
Direkt 2002-2009 (documentary series, 26 min, 35 episodes)
Of Cows And People 2000 (documentary, 23 min)
Vinko On The Roof 1999 (fiction, 24 min)

Katıldığı Festivaller

Visions Du Reel 2018, Fid Marseille 2018, Motovun Film Festival 2018, Sarajevo Film Festival 2018, Liburnia Film Festival 2018, Nancy International Film Festival 2018, Press Film Festival 2018, Diz International Documentary Film Festival 2018, Four River Film Festival 2018, Cineast 2018, Dokuart 2018, International Festival Signes De Nuit 2018,  Chicago International Fİlm Festival 2018, Astra Film Festival 2018, Doclisboa 2018, Jihlava International Documentary Film Festival 2018, Dok Leipzig 2018, Festival Dei Popoli 2018, Verzio 2018, Free Zone Belgrade 2018, International Festival of Documentary and Short Film of Bilbao 2018, Montreal International Documentary Festival 2018, International Documentary Festival Amsterdam 2018, Marrakech International Film Festival 2018, Human Rights Film Festival 2018, Zeichen Der Nacht 2019, Trieste Film Festival 2019, Goteborg Film Festival 2019

Ödüller

Cannes Film Festival - Doc Alliance Selection Award
Visions Du Reel - Buyences-Chagoll Award
Motovun Film Festival - Special Mention
Sarajevo Film Festival - Heart of Sarajevo for best documentary, Audience Award
International Festival Signes De Nuit - Signs Award
Astra Film Festival - Best Director Award
Festival Dei Popoli - The Gaze of the Other Award
Verzio - Human Rights Film Award
Free Zone Belgrade - Special Mention
Zeichen Der Nacht - Main Award

Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
03 AĞU PZT
-
04 AĞU SAL
-
05 AĞU ÇAR
-
06 AĞU PER
-
07 AĞU CUM
-
08 AĞU CMT
-
09 AĞU PAZ
-
10 AĞU PZT
-
11 AĞU SAL
-
12 AĞU ÇAR
-
13 AĞU PER
-
14 AĞU CUM
-
15 AĞU CMT
-
16 AĞU PAZ
-
17 AĞU PZT
-
18 AĞU SAL
-
19 AĞU ÇAR
-
20 AĞU PER
-
21 AĞU CUM
-
22 AĞU CMT
-
23 AĞU PAZ
-

Siz evde kalın, ama sanatsız kalmayın diye,
sanatın her hali Akbank Sanat’ın dijital kanallarında.

Akbank Sanat Ağustos ayı boyunca geçici olarak kapalı olacaktır.

Etkinliği takviminize ekleyin

E-Bülten'e üye olun