Sergi

Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT

Sergi
Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler + NFT

Küratör: Zeynep Arınç

Danışman: Selçuk Artut

Sanatçılar: aliottoman (Nura Aliosman), Alp Tuğan, Burak Beceren, Burak Şentürk, Can Büyükberber, Candaş Şişman, Dist Collective, Dolce Paganne, Ecem Dilan Köse, Elif Varol Ergen, Haydiroket, Juki, Kien, Kübra Su Yıldırım, Mekazoo (Derin Çiler), Mert Tugen, Osman Koç, Ozan Türkkan, Selçuk Artut, Selin Çınar, Tolga Tarhan, VAMK (Uçman Balaban), Yağmur Uyanık, Yiğit Yerlikaya

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.

Leonardo da Vinci'nin 15. yüzyılda defterlerine çizdiği Vitruvius Adamı’ndan her anlamda çok uzaktayız. Özellikle son yıllarda hayatımızın her alanına giren teknolojiyi şekillendiren insanın, teknoloji tarafından şekillendirildiğine de tanıklık ediyoruz.  İnsanın hem kendisiyle, hem evrenle olan ilişkisi farklı bir boyuta ulaştı. Yaşama, düşünme, olma biçimlerimiz hızla değişirken, yeni bir evreye adım attığımızı hissediyor ve bu hızlı değişime adapte olmak için sürekli güncelleniyor, gelişiyor, öğreniyoruz.

2020 yılında Akbank Sanat Youtube kanalı için hazırladığımız Dijital Sanatta Şimdi konuşma serisinde; bu alanda çalışan, düşünen ve üreten, eserlerini yakından tanıdığımız sanatçılardan kendi sanatsal yolculuklarını, ilham kaynaklarını, eserlerini, onları heyecanlandıran yeni konu başlıklarını, güncel projelerini, genç sanatçılara önerilerini ve yaşadığımız bu dönem sonrasında sanat dünyasını nasıl gelişmelerin beklediğini dinlemiştik. Konuşma serisi; günümüz dijital sanatının içinde bulunduğu “AN”ın bir fotoğrafını çekiyor ve bir bellek oluşturma görevini üstleniyordu. Dijital Sanatta Şimdi konuşma serisi bu sene yoluna bir sergiyle devam ediyor.

Sanat, teknoloji ve toplum üzerine odaklanan yaratıcı düşüncelere ve uygulamalarına hayat veren sanat eserlerine, günümüz sanat dünyasını meşgul eden konu başlıklarına yer verirken sanatseverlere heyecan verici bir sanat alanı yaratmayı amaçlayan sergide, son dönemlerde sanat dünyasının en çok konuşulan konularından NFT’ler üzerine bir bölüm yer alıyor.

Sergide NFT kürasyon danışmanlığını Doç.Dr.Selçuk Artut üstleniyor. Ayrıca NFT ve Blok-Zincir Üzerine Konuşmalar başlıklı konuşma serisi; konuları objektif bir yaklaşımla ele alırken, farklı bakış açıları ve sanatsal görüşlerin merceği altında konunun derinliklerine inmeyi amaçlıyor.

Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
22 HAZ PZT
-
23 HAZ SAL
-
24 HAZ ÇAR
-
25 HAZ PER
1

18:00

Seminer Sanat Eserlerinin ve Mekanlarının Doğru Aydınlatılması

Çevrimiçi Platform – Zoom

26 HAZ CUM
-
27 HAZ CMT
1

13:00

Çocuk Atölyesi Bu Bizim Soframız
(5-9 Yaş)

Sakıp Sabancı Müzesi

28 HAZ PAZ
-
29 HAZ PZT
-
30 HAZ SAL
2

18:00

Söyleşi Akbank 44. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
Sanatçı Konuşmaları

Elgiz Müzesi

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

01 TEM ÇAR
1

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

02 TEM PER
1

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

03 TEM CUM
-
04 TEM CMT
-
05 TEM PAZ
-
06 TEM PZT
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

07 TEM SAL
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

08 TEM ÇAR
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

09 TEM PER
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

10 TEM CUM
-
11 TEM CMT
-
12 TEM PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun