The Shape

The Shape

The Shape

France / Fiction / 4' / HD / Color / 2019

A storm is on the horizon. When a jet-black cloud engulfs a small village, the residents discover that it could put an end to more than just blue skies. A film done under the auspices of and in collaboration with the European Union.

Director: Jaco Van Dormael
Director of Photography: Grimm Vandeckerckhove
Producer: Thomas Hofman
Editing: Maarten Janssens
Sound: Gregory Caron
Musician: Gregory Caron
Cast: Mailys Dumon

CV

Jaco Van Dormael 9 Şubat 1957’de Belçika’da doğdu. Brüksel'in ünlü film okulu INSAS’ta öğrenciyken çektiği ilk kısa filmi Maedeli la Brèche, 1981 Akademi Ödüllerinde En İyi Öğrenci Filmi ödülünü kazandı. Van Dormael'in ilk uzun metrajlı filmi Toto le Héros (1991), Cannes Film Festivali'nde Camera d'Or ödülünü kazandı. Beş yıl sonra, Le huitième jour (1996) filmi Cannes’da ana yarışmada gösterildi ve, iki başrol oyuncusu Daniel Auteuil ve Pascal Duquenne birlikte En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan üçüncü uzun metrajlı filmi Mr. Nobody (2009), festivalde Biografilm ödülünü kazandı. En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere Belçika'nın Oscar'ları olarak bilinen Magritte Ödülleri'nde altı ödülün sahibi oldu.

Filmography

2015 The Brand New Testament
2011 Kiss & Cry
2010 Eole (Kısa / Short)
2009 Mr. Nobody
2006 La ceinture (Kısa / Short)
1995 Lumière and company (Belgesel / Documentary)
1991 Toto le héros
1985 De boot (Kısa / Short)
1985 È pericoloso sporgersi (Kısa / Short)
1983 Sortie de secours (Belgesel / Documentary)
1982 L'imitateur (Belgesel / Documentary)
1981 Stade 81 (Belgesel / Documentary)
1980 Maedeli la brèche (Kısa / Short)

Follow Us
TR EN
Filter events by label
03 MAY MON
-
04 MAY TUE
-
05 MAY WED
-
06 MAY THU
-
07 MAY FRI
-
08 MAY SAT
-
09 MAY SUN
-
10 MAY MON
-
11 MAY TUE
-
12 MAY WED
-
13 MAY THU
1

Online Event IV- "Common Features of Myths: Genesis“

Akbank Sanat Youtube

14 MAY FRI
-
15 MAY SAT
-
16 MAY SUN
-
17 MAY MON
1

18:00

Seminar Curatorial Strategies: Independent Spaces and Biennials: The Case of the Sinop Bienial - T. Melih Görgün

zoom

18 MAY TUE
-
19 MAY WED
-
20 MAY THU
-
21 MAY FRI
-
22 MAY SAT
-
23 MAY SUN
1

17:00

Online Event Conversations with Families on Art’s Contribution to Children

zoom

Add event to your calendar

Subscribe to Newsletter