The Shape

The Shape

The Shape

France / Fiction / 4' / HD / Color / 2019

A storm is on the horizon. When a jet-black cloud engulfs a small village, the residents discover that it could put an end to more than just blue skies. A film done under the auspices of and in collaboration with the European Union.

Director: Jaco Van Dormael
Director of Photography: Grimm Vandeckerckhove
Producer: Thomas Hofman
Editing: Maarten Janssens
Sound: Gregory Caron
Musician: Gregory Caron
Cast: Mailys Dumon

CV

Jaco Van Dormael 9 Şubat 1957’de Belçika’da doğdu. Brüksel'in ünlü film okulu INSAS’ta öğrenciyken çektiği ilk kısa filmi Maedeli la Brèche, 1981 Akademi Ödüllerinde En İyi Öğrenci Filmi ödülünü kazandı. Van Dormael'in ilk uzun metrajlı filmi Toto le Héros (1991), Cannes Film Festivali'nde Camera d'Or ödülünü kazandı. Beş yıl sonra, Le huitième jour (1996) filmi Cannes’da ana yarışmada gösterildi ve, iki başrol oyuncusu Daniel Auteuil ve Pascal Duquenne birlikte En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan üçüncü uzun metrajlı filmi Mr. Nobody (2009), festivalde Biografilm ödülünü kazandı. En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere Belçika'nın Oscar'ları olarak bilinen Magritte Ödülleri'nde altı ödülün sahibi oldu.

Filmography

2015 The Brand New Testament
2011 Kiss & Cry
2010 Eole (Kısa / Short)
2009 Mr. Nobody
2006 La ceinture (Kısa / Short)
1995 Lumière and company (Belgesel / Documentary)
1991 Toto le héros
1985 De boot (Kısa / Short)
1985 È pericoloso sporgersi (Kısa / Short)
1983 Sortie de secours (Belgesel / Documentary)
1982 L'imitateur (Belgesel / Documentary)
1981 Stade 81 (Belgesel / Documentary)
1980 Maedeli la brèche (Kısa / Short)

Follow Us
TR EN
Filter events by label
13 SEP MON
-
14 SEP TUE
-
15 SEP WED
-
16 SEP THU
-
17 SEP FRI
-
18 SEP SAT
-
19 SEP SUN
-
20 SEP MON
-
21 SEP TUE
-
22 SEP WED
-
23 SEP THU
-
24 SEP FRI
-
25 SEP SAT
-
26 SEP SUN
-
27 SEP MON
-
28 SEP TUE
-
29 SEP WED
-
30 SEP THU
-
01 OCT FRI
1

20:30

Concert Elif Çağlar Quartet feat. Defjen Daf Ensemble

GALATAPORT İSTANBUL PAKET POSTANESİ

02 OCT SAT
2

20:30

Concert Oğuz Büyükberber Trio feat. Derya Türkan & Apostolos Sideris

Babylon

20:30

Concert Kamufle & Lara Di Lara

Müze Gazhane

03 OCT SUN
2

11:00

Concert Cazlı Brunch: Flapper Swing

Bizim Tepe, Tepe Majeur

17:00

Concert Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” feat. Ceylan Ertem

Müze Gazhane

Add event to your calendar

Subscribe to Newsletter