Söyleşi

Belgesel Sinema - Nebil Özgentürk

Söyleşi
Belgesel Sinema - Nebil Özgentürk

Duayen yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk, Belgesel Sinema bölümü kapsamında gerçekleştireceği bir söyleşi ile deneyimlerini festival seyircisine aktaracak.

Nebil Özgentürk

Gazeteci, yazar, yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk Adana’da doğdu. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Günaydın Gazetesi İzmir bürosunda muhabir olarak gazeteciliğe başlayan Özgentürk , mesleğe İstanbul’da Sabah Gazetesinde  devam etti. Gazetecilik çalışmaları sırasında tüm Anadolu’yu baştan başa dolaştı, pek çok siyasi lider ve siyasi olayları gözlemleyip röportajlar kaleme aldı. Romanya’da, Abhazya’da, Körfez Savaşı döneminde savaş muhabirliği yaptı. Onun adını önce gazeteci olarak duyduk. 1990 yılında Sabah Gazetesinde köşe yazarlığına başladı, yaptığı röportajlar ses getirdi. Sabah Gazetesinde kendisine ayrılan sayfada birbirinden ilginç portre-röportajlara imza atıyordu. Köşe yazıları yıllar içinde Bir Yudum İnsan, Unutulmayanlar, Yıllar ve Yüzler adıyla kitaplaştırıldı. 1998’de ATV’de başlayıp CNN Türk’te devam eden Bir Yudum İnsan belgeselleri bir döneme damgasını vurdu. Çetin Altan’dan Türkan Şoray’a, Lefter’den Cem Yılmaz’a Türkiye’nin yakın tarihine damga vuran isimler yaşam öyküleri ve anılarıyla milyonları ekran karşısına çekti.  Ardından 1000 dakikalık Türkiye’nin Hatıra Defteri ve Sanatımızın Hatıra Defteri belgesellerine yapımcı, yönetmen ve metin yazarı olarak imza attı. 8 yıl boyunca ekranlarda devam ederek kültür sanat alanında bir rekora imza atan ve pek çok ödül getiren Yaşamdan Dakikalar adlı programda ekranı Hıncal Uluç ve Haşmet Babaoğlu ile paylaştı. Kenan Işık’ın sunduğu Dünya Bir Oyun Sahnesi, Ferhat Göçer’in sunduğu  Güzel Şeyler adlı kültür sanat programlarını hazırlayıp yönetti. İstanbul’un Entelektüel Tarihinden Tanıklıklar belgeselini hazırladı. 100 yaşını geçen insanların tanıklıklarına ve uzun yaşam sırlarına yer veren Asırlık Yüzler belgeselini yaptı. Can Dündar ve Coşkun Aral’la birlikte kaybolmaya yüz tutan kültürlere, Türkiye’nin farklı inanç ve kimliklerine ışık tutan Biz-Kültür Yolcuları belgeselinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. Osmanlı’dan Cumhuriyete At Sevdası belgeselini hazırladı. Son olarak Almanya göçünün 57 yılını çarpıcı öyküler ve anekdotlarla anlattığı Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri belgeselini hazırladı. 20’den fazla kitaba yazar olarak imza atan Nebil Özgentürk gazetecilik, televizyonculuk, kültür-sanat alanında yüzlerce ödülün de sahibi.

Filmografi

Bir Doğum Günü Armağanı – 1998
Bir Yudum İnsan – 1999-2007 (380 bölüm)
Rüzgara Karşı Yürüyenler – 2002 (10 bölüm)
Cumhuriyet Kuşağından 2000'lere Ses – 2002
Türk Sinemasında İETT Serüveni – 2003
Konuşan Yeşilçam – 2004-2005 (30 bölüm)
İlk Durak – 2005
Güleryüzlü Bir İzmir Şarkısı – 2005
Atina'dan Pekin'e Uzun İnce Bir Yol – 2006
İstanbul Üniversitesi Belgeseli – 2006
Bir Adana Masalı – 2007
Orhan Pamuk Anılar ve Nobel – 2007
Basının Kısa Tarihi – 2007 (3 bölüm)
Türkiye’nin Hatıra Defteri – 2007 (14 bölüm)
Yargılardan Türkülere – 2009
Anka Kuşu’nun İzinde (İstanbul Kız Lisesi’nin Asırlık Öyküsü) – 2010
Cumhuriyet'in Kanatlarında Bir Girişimci: Asım Bey – 2010
Sanatımızın Hatıra Defteri – 2013 (16 bölüm)
Venüs’ün Seyri (Sinemamızın ve Altın Portakal’ın 50 Yılı) – 2013
Asırlık Yüzler – 2014 (6 bölüm)
Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır – 2014
Ataol’a Dair (Ataol Behramoğlu) – 2015
Biz Kültür Yolcuları – 2015 (10 bölüm)
Ali Ekber Çiçek'in Öyküsü – 2015
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e At Sevdası – 2016
Bir Kent Hikayesi: Adana – 2016
Toprak – 2016
Bilimin Sonsuzluğunda Bir Yaşam: Aziz Sancar – 2016
İçinden Hüzün Geçen Sevdalar – 2017
Efsane Aslanlar – 2017 (13 bölüm)
Dersim’in Dersi-Kırık Bir Şehir Hikayesi – 2017
Bi'çaresizlikten Bi'çareye – 2017
Sanayinin Sonsuz Işığında – 2017 (6 bölüm)
Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri – 2017 (7 bölüm)

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesin-den Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

21 Mart 2018 Çarşamba 18:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
13 MAY PZT
1

14:00

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Sabancı Üniversitesi

14 MAY SAL
6

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

09:00

Vinyasa Yoga

Akbank Sanat

13:30

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Doğuş Üniversitesi

14:00

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Maltepe Üniversitesi

18:30

Aerial Dans

Akbank Sanat

20:00

3 Generations Trio

Akbank Sanat

15 MAY ÇAR
3

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

14:00

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Galatasaray Üniversitesi

20:30

Mut

Akbank Sanat

16 MAY PER
7

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

09:00

Vinyasa Yoga

Akbank Sanat

13:00

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Yeditepe Ünivertsitesi

14:00

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

17:30

15. Akbank Kısa Film Festivali - Ödüllü Filmler Üniversitelerde

Koç Üniversitesi

18:30

Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz?"Bir kitabın anatomisi"

Akbank Sanat

19:00

Liam Young "City Everywhere: In The Landscape of Technology"

Akbank Sanat

17 MAY CUM
2

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

18:30

Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz?"Bir kitabın anatomisi"

Akbank Sanat

18 MAY CMT
11

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri

Akbank Sanat

11:00

Mini Mozaik Atölyesi (7 - 12 Yaş)

Akbank Sanat

11:30

Akbank Çocuk Tiyatrosu / Goril

Akbank Sanat

12:00

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri

Akbank Sanat

12:30

Mozaik Heykel Atölyesi (5-10 yaş)

Akbank Sanat

14:30

Aerial Dans

Akbank Sanat

15:00

Kara Kar - Nieve Negra

Akbank Sanat

15:00

Canlı Masal Atölyesi (3-6 Yaş)

Akbank Sanat

16:15

Atıklardan Oyuncak Tasarlama Atölyesi (6-12 Yaş)

Akbank Sanat

18:30

Alex Verhaest

Akbank Sanat

19 MAY PAZ
-
20 MAY PZT
1

11:00

Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat

21 MAY SAL
3

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat

18:30

“Yeni Medya ve Hukuk”

Akbank Sanat

22 MAY ÇAR
3

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat

20:00

Hakan Başar Trio

Akbank Sanat

23 MAY PER
4

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat

18:30

Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz?"Bir kitabın anatomisi"

Akbank Sanat

19:00

Buenos Aires’ten Tita, Ben Böyleyim - Yo Soy Asi, Tita de Buenos Aires

Akbank Sanat

24 MAY CUM
4

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Tijen Goosen Lawton

Akbank Sanat

18:30

Bu Fotoğrafları Neden Çekiyoruz?"Bir kitabın anatomisi"

Akbank Sanat

19:00

Bir Aşk Gecesi - Una Noche de Amor

Akbank Sanat

25 MAY CMT
10

Sergi İnsanın Yeni Gündemi

Akbank Sanat

11:00

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri

Akbank Sanat

11:00

Rengarenk Kupalar (6-12 Yaş)

Akbank Sanat

11:30

Akbank Çocuk Tiyatrosu / Goril

Akbank Sanat

12:00

Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri

Akbank Sanat

13:00

Kandinsky Renk Dilimleri (6- 12 Yaş)

Akbank Sanat

13:00

Kendi Çantamı Tasarlıyorum (6-12 Yaş)

Akbank Sanat

14:30

Aerial Dans

Akbank Sanat

15:00

Küçük Azize - La Niña Santa

Akbank Sanat

15:30

Bir Tabak Mondrian (6- 12 Yaş)

Akbank Sanat

26 MAY PAZ
-
27 MAY PZT
-
28 MAY SAL
1

09:00

Vinyasa Yoga

Akbank Sanat

29 MAY ÇAR
1

20:00

Jan Gunnar Hoff İstanbul Trio

Akbank Sanat

30 MAY PER
1

09:00

Vinyasa Yoga

Akbank Sanat

31 MAY CUM
1

18:30

Yetişkinler İçin Dans Dersleri

Akbank Sanat

01 HAZ CMT
-
02 HAZ PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

E-Bülten'e üye olun