Atölye

Cognita Mindfulness Atölyesi
“Olumsuz duygular uçucudur, bırakın gitsinler”

Atölye
Cognita Mindfulness Atölyesi “Olumsuz duygular uçucudur, bırakın gitsinler”

Günlük yaşamımız önemli ölçüde duygularımızın kontrolü altındadır. Bunların çoğu olumsuz duygulardır. Zihnimizin içinde öfke, mutsuzluk, önemsiz ve değersiz hissetme görevi birbirlerine devrederek sürekli büyürler. Bu kuşkusuz stresin en önemli sebebidir. Stres davranışlarımızı, ilişkilerimizi, mutluluk ve verimimizi bozar. Oysa duygular başka herşey gibi geçicidir. Biz onları yok etmeye çalıştıkça bu enerjiyle büyürler. Mindfulness olumsuz duygularımızı yatıştırmamız ve onların buharlaşıp gitmelerini sağlayan bir teknik ve felsefedir. Cognita mindfulness atölyesinde mindfulness meditasyonlarıyla duygularımızı tanıyıp onları yönetme becerimizi geliştiriyoruz.

---------------------------------

Prof. Dr. Taner Damcı 1964 yılında Zonguldak’ta doğmuş, ortaöğrenimini TED Zonguldak Koleji’nde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş, 1993’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlığını almıştır. 1995 yılında “Dünya Diyabet Federasyonu Genç Araştırıcı Bursu”ile İngiltere Manchester Üniversitesi Diyabet Kliniği’nde çalışmıştır.

1997 yılında doçent, 2003 yılında profesör olmuştur. Halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji, Metabolizma ve Diyabet Bilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Türk Obezite Vakfı Başkanı’dır. Ayrıca Türk Diyabet Cemiyeti, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Diyabet Obezite Beslenme Derneği, American Diabetes Association, European Association for the Study of Diabetes (EASD) ve Mediterrannean Group for the Study Diabetes (MGSD) üyesidir.

Prof. Dr. Taner Damcı, dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle çöllerde ultra maratonlar koşmuştur. Bunlar arasında Sahra, Atacama, Gobi Çölleri ve Antarktika’da yapılan yarışlar sayılabilir. Türkiye’nin ilk uluslararası ultra maratonu olan “Likya Yolu Ultra Maratonu” ve “RunFire Cappadocia”nın kurucusu ve yarış direktörüdür.

2004 yılında mindfulness ile ilgilenmeye başlamış ve bu konuda ABD’de çeşitli eğitimler almıştır. 2013 yılından beri kurucu direktörü olduğu ve “mindfulness”ı kullanan bir program olan COGNITA ile sağlıklı yaşamak isteyen insanlara kalıcı olarak yaşam biçimlerini değiştirmek yetkinliği kazandırma konusunda çalışmaktadır. Programın aynı zamanda iş verimi ve başarısını artırmaya yönelik “COGNITA iş” modülü de bulunmaktadır.

Katılımcı sayısı: 50 kişi

20 Şubat 2018 Salı 18:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
29 HAZ PZT
-
30 HAZ SAL
2

18:00

Söyleşi Akbank 44. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
Sanatçı Konuşmaları

Elgiz Müzesi

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

01 TEM ÇAR
1

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

02 TEM PER
1

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Su

Çevrimiçi Platform – Zoom

03 TEM CUM
-
04 TEM CMT
-
05 TEM PAZ
-
06 TEM PZT
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

07 TEM SAL
2

18:30

Söyleşi Akbank 44. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
Sanatçı Konuşmaları - 2

Elgiz Müzesi

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

08 TEM ÇAR
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

09 TEM PER
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

10 TEM CUM
-
11 TEM CMT
-
12 TEM PAZ
-
13 TEM PZT
-
14 TEM SAL
-
15 TEM ÇAR
-
16 TEM PER
-
17 TEM CUM
-
18 TEM CMT
-
19 TEM PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun