Söyleşi

Deneyimler - Ana Katz

Söyleşi
Deneyimler - Ana Katz

Yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı olan Arjantinli auteur sanatçı Ana Katz yapacağı söyleşide sektördeki deneyimlerini ve bilgi birikimlerini festival katılımcıları ile paylaşacak. Söyleşi başrolünde oynayarak yönettiği ve Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış bölümüne seçilen A Stray Girlfriend filminin gösteriminin ardından gerçekleşecek.

Biyografi

Ana Katz 1975 yılında Buenos Aires'te doğdu. Sinema Üniversitesi, Universidad del Cine’de Film ve Sinema bölümlerini bitirdi ve Julio Chávez, Elena Tritek ve Ricardo Bartís'den oyunculuk dersleri aldı.

Senaryosunu yazıp yönettiği ve oyuncuları arasında da yer aldığı ilk filmi Musical Chairs prömiyerini 2002'de San Sebastian Film Festivali'nde yaptı ve Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Film, Latin Amerika'nın en prestijli ödüllerinden olan Casa de las Américas Ödülü ve Toulouse Latin Amerika Film Festivali En İyi Yönetmen ödüllerin sahibi oldu.

Ana Katz, El juego de la silla, Lucro cesante ve Pangea isimli tiyatro oyunlarını yazdı. Juan Pablo Rebella, Pablo Sztoll'un Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI ödülü kazanan Whisky filmi, Liliana Paolinelli'nin Lengua materna filmi ve Gustavo Garzón'un Por un tiempo filmi dahil olmak üzere bir çok ödüllü sinema filmi ve tiyatro oyununda rol aldı.

Yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği ikinci filmi A Stray Girlfriend prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde gerçekleştirdi. San Sebastian Film Festivali'nden Film in Progress Ödülü kazandı. Aynı zamanda Lima Bağımsız Filmler Festivali'nden En İyi Kadın Oyuncu ve Havana Film Festivali’nden FIPRESCI ödüllerinin sahibi oldu.  Kariyerinin ilk yıllarında yazıp yönettiği 4 kısa filmi bulunmaktadır. KyS Films yapımı üçüncü uzun metraj filmi The Marziano's Family 2011 yılında San Sebastian Film Festivali’nde prömiyer yaptı. Daniella Saba'nın Fransa, Brezilya ortak yapımı olan O que fica kısa filminde rol aldı.

Katz, uzun yıllar Felhner Films bünyesinde çalıştı. Laura Huberman ile birlikte Laura Cine Producer'ı kurdu. Fundación Sagai desteğiyle Índice de Actores isimli projesini hayata geçirdi, Arjantinli aktörlerin ve aktrislerin portrelerini bulunduran www.indicedeactores.com.ar sitesini kurdu.

2014 yılında Julieta Zylberberg ile beraber oynadığı dördüncü filmi My Friend from the Park'ı çekti. Film Sundance Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü ve Jüri Özel Ödülü başta olmak üzere bir çok ödülün sahibi oldu. Paco León’un İspanyol uzun metraj filmi Kiki'de rol aldı.

Senaryosu Arjantin Ulusal Sinema Enstitüsü'nden ödül kazanan, çekimleri Brezilya'da gerçekleşen, yönetmenliğini yaptığı son filmi Sueño Florianópolis şu an post prodüksiyon aşamasındadır.

Filmografi

My Friend from the Park (2015)
Los Marziano (2011)
A Stray Girlfriend (2008)
El fotógrafo (2005)
Musical Chairs (2002)
Ojalá corriera viento (2001)
Pantera (1998)
Merengue (1995)

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

24 Mart 2018 Cumartesi 18:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
16 MAR PZT
-
17 MAR SAL
-
18 MAR ÇAR
-
19 MAR PER
-
20 MAR CUM
-
21 MAR CMT
-
22 MAR PAZ
-
23 MAR PZT
-
24 MAR SAL
-
25 MAR ÇAR
-
26 MAR PER
2

18:00

Seminer Sürece Güvenmek

Çevrimiçi Platform – Zoom

19:30

Söyleşi fugamundi x Elif Dikeç Caz Dinleme Kulübü: Kozmik Tınılar - Krautrock’tan Caz’a

fugamundi

27 MAR CUM
1

18:00

Seminer Hafıza: Unutma ve Hatırlama Arasında Adalet

Çevrimiçi Platform – Zoom

28 MAR CMT
5

12:00

Çocuk Atölyesi Dönüşüm Hikayem
(9-12 Yaş)

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi

13:30

Çocuk Atölyesi Uzakta Ne Var?
(7-11 Yaş)

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi

14:00

Çocuk Tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu
"Ne Olacağım Ben?"

İBB Başakşehir Kültür Merkezi

14:00

Yetişkin Atölyesi Alfabe Deneysel Fotoğraf Atölyesi (Mart - 2. Grup)

Basımhane İstanbul

15:00

Çocuk Atölyesi Eskiz Defterimde İzmit
(6-9 Yaş)

İzmit Belediyesi Oyuncak Müzesi

29 MAR PAZ
-
30 MAR PZT
-
31 MAR SAL
-
01 NİS ÇAR
1

18:00

Seminer Sergi Planlama: Risk Yönetimi ve Eser Sigortalama

Çevrimiçi Platform – Zoom

02 NİS PER
-
03 NİS CUM
-
04 NİS CMT
1

13:00

Çocuk Tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu
"Ne Olacağım Ben?"

İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

05 NİS PAZ
3

12:30

Çocuk Atölyesi Mini Mozaik Atölyesi
(5-9 Yaş)

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, EDİRNE

14:00

Söyleşi Dialogues @ Bova – Konuk: Luis Bonilla

Bova

14:15

Çocuk Atölyesi Rengarenk Kol Kuklaları
(6-10 yaş)

Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, EDİRNE

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun