Seminer

Felsefe Seminerleri
Bellek ve Psikoloji

Seminer
Felsefe Seminerleri Bellek ve Psikoloji

“BEYİN HÜCRESİNDEN TOPLUMA HER YÖNÜYLE YAŞADIKLARIMIZIN HATIRLANMASI”

Gündelik yaşamımızda hatırlamanın önemi özellikle unutunca ortaya çıkıyor. Oysa asıl şaşırtıcı olan kim olduğumuzu hatırlamaktan tutun da o gün neler yaptığımızı, geçmişte yaşadıklarımızı ve isteyip de yaşayamadıklarımızı, yaşadığımız dünyaya, ülkeye, şehre, mahalleye ve çevremizdeki insanlara dair o sonsuz sayıda malumatı bu denli çabasız bir biçimde hatırlayabilmemizdir. Bu hatırlamalar hakkında beyindeki sinir hücreleri düzeyinde araştırmalar olduğu gibi diğer uçta da toplumların neyi unutup neyi hatırladıkları üzerinde çalışmalar mevcut. Artık eskiden sandığımız gibi hatırlamaktan kastedilenin geçmişte gerçeğe sadık bir biçimde kaydedilmiş bir arşiv kaydını bulup çıkarmak olmadığını biliyoruz. Hatırlamak, sinir hücresi düzeyinden toplum düzeyine kadar her aşamada geçmişin tekrar tekrar yazıldığı bir eylem. Asıl sorulması gereken, bu koşullarda neden unuttuğumuz değil, nasıl olup da hâlâ bazı bilgilerin hatırlanabildiğidir.

Sami Gülgöz, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans derecesini tamamladıktan sonra Georgia Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Dört yıl Auburn Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptıktan sonra 1993 yılında Koç Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine başlamıştır. Burada 2001 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör olduktan sonra 2006-2008 yılları arasında Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2008-2014 yılları arasında da İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Halen bu fakültenin Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesidir. Araştırmaları kişisel özellikler ve zihinsel işlevler üzerinedir. Son yıllarda ağırlıklı olarak kişilerin kendi yaşamlarını hatırlamaları üzerine olan araştırmalara yoğunlaşmıştır. Bilimsel makalelerinin yanı sıra Eğitim Reformu Girişimi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi eğitim kuruluşlarıyla projeler yapmıştır. Halen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Bilim Kurulu’nda ve Yönetim Kurulu’nda görevlidir.

Etkinlik ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinden Akbank Sanat Danışma'dan temin edilebilir.

21 Aralık 2017 Perşembe 18:30

Akbank Sanat

Haritada Göster
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
20 NİS PZT
-
21 NİS SAL
1

18:30

Söyleşi Üretim Üzerine Düşündüren Kitap: “Koşmasaydım Yazamazdım” - Haruki Murakami

Frankeştayn Kitabevi

22 NİS ÇAR
1

18:00

Seminer Üslupsuzluk ve Monografinin Çözülüşü

Çevrimiçi Platform – Zoom

23 NİS PER
-
24 NİS CUM
-
25 NİS CMT
-
26 NİS PAZ
1

15:00

Konser Alternative Amplified: Selût

Frankeştayn Kitabevi

27 NİS PZT
-
28 NİS SAL
-
29 NİS ÇAR
2

20:00

Söyleşi “Anne, Ben Sanatçı mıyım?”
Konuk: Tansu Biçer

Bant Mag. Havuz / Bina

21:00

Konser Jazz Meets Rap

Babylon

30 NİS PER
2

18:00

Seminer Küratörlük-etik kurucu bir alan mı ya da felsefeciler küratör olsaydı?

Çevrimiçi Platform – Zoom

19:30

Söyleşi Caz Dinleme Kulübü: Senaryo'dan Perde'ye: Film Müziğinin Yolculuğu

Opus 3A

01 MAY CUM
-
02 MAY CMT
-
03 MAY PAZ
-
04 MAY PZT
1

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

05 MAY SAL
4

18:00

Seminer Sanat Koleksiyonerliği ve Varlık Yönetimi: Gelişimi ve Yeni Akımlar

Çevrimiçi Platform – Zoom

18:30

Söyleşi Üretim Üzerine Düşündüren Kitap: “Nasıl Oldu da Agnès Varda’yla Tanışamadım” - Ece Ger

Frankeştayn Kitabevi

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Plastik

Çevrimiçi Platform – Zoom

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

06 MAY ÇAR
2

18:30

Söyleşi Teslimiyet ve Özgürlüğün Sınırında: Aşk

Minoa Pera

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

07 MAY PER
3

18:30

Seminer Teneffüs

Postane İstanbul

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Plastik

Çevrimiçi Platform – Zoom

20:00

Öğrenme Programı Sanat ve Çocuklar Üzerine Farklı bir Bakış

Çevrimiçi Platform – Zoom

08 MAY CUM
1

19:00

Öğrenme Programı Malzeme: Plastik

Çevrimiçi Platform – Zoom

09 MAY CMT
1

13:00

Çocuk Tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu
"Ne Olacağım Ben?"

Akatlar Kültür Merkezi

10 MAY PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

Kayıt Formu

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.

E-Bülten'e üye olun