Seminer

Koleksiyon Yönetimi

Seminer
Koleksiyon Yönetimi

Koleksiyon Yönetimi

Konuşmacı: Prof. Dr. Nevra Ertürk

Saat: 18:00-20:00

Koleksiyonun tanımı; nesnesinin anlamı ve niteliği; koleksiyon yönetimiyle ilgili temel kavramlar; koleksiyon yönetiminin önemi ve gerekliliği; müzenin koleksiyon oluşturma, geliştirme ve araştırma faaliyetleri; yurt içi ve yurt dışından örneklerle müzelerin koleksiyon yönetim birimi, ilgili personel; koleksiyon yönetimiyle ilgili organizasyonlar; konuyla ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler; koleksiyon yönetim politikasının öğeleri; edinme, elden çıkartma, ödünç alma/verme, araştırma, erişim ve sigortalama; koleksiyon yönetim politikaları örnekleri.

Nevra Ertürk

Prof. Dr. Nevra Ertürk, klasik arkeoloji bölümünde lisans, müzecilik alanında yüksek lisans, mimarlık tarihi ve kuramı alanında doktora derecelerine sahiptir. Doktora sonrası araştırma çalışmalarından ilkini, Turkish Cultural Foundation desteği ile, “müze koleksiyonlarına yönelik deprem risklerinin azaltılması” konusunda; ikinci doktora sonra araştırma çalışmasını ise, İtalya’da ICCROM’da “müzelerde depo yönetimi” konusunda gerçekleştirmiştir. 2000-2011 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Müzecilik Yüksek Lisans Programı ve Sanat Yönetimi Anabilim Dalı’nda; 2011-2017 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü’nde öğretim üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev almış; Arkeoloji Bölümü’nde kültür mirası yönetimi ve müzecilik dersleri vermiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Nevra Ertürk, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde kültür mirası yönetimi ile müze tarihi ve teorisi derslerini vermiştir. Bilimsel çalışmaları; kültür mirası yönetimi, müzelerde risk yönetimi ile koleksiyon yönetimi konularına odaklanmaktadır. 2014-2018 tarihleri arasında, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ile Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Mirası Koruma (TAMİR) Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ICOMOS Risklere Hazırlık Bilimsel Komitesi (ICORP) Türkiye Yönetim Kurulu üyesidir.

* Programa seminer bazlı katılım şartlarını öğrenmek için apply@curatingcontemporaryart.org adresine katılmak istediğiniz seminer bilgisiyle birlikte e-mail göndermenizi rica ederiz. Tek seminer katılım ücreti 150 TL.

* Seminerler dijital platform Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

6 Şubat 2023 Pazartesi 18:00

Çevirimiçi Platform – Zoom

Tüm Program
Bizi Takip Edin
TR EN
Etkinlikleri etiketlere göre filtreleyin
13 MAR PZT
1

18:00

Seminer Sanat Arşivleri İle Araştırma Yöntemlerine Bir Bakış

Çevirimiçi Platform – Zoom

14 MAR SAL
-
15 MAR ÇAR
1

18:30

Seminer "Kula" Oyunu: İstanbul Sefarad Yahudilerinin Ortak Geçmişinin Solan Hatırası

Akbank Sanat

16 MAR PER
-
17 MAR CUM
-
18 MAR CMT
1

15:00

Atölye Yönetmenin Yaratımı

Akbank Sanat

19 MAR PAZ
-
20 MAR PZT
1

18:00

Seminer Sanat Piyasasının Eğilimleri, Gelişimi ve Günümüz Dünyasındaki Konumu

Çevirimiçi Platform – Zoom

21 MAR SAL
-
22 MAR ÇAR
1

18:30

Seminer KADININ EVRENSEL HAKLARI

Akbank Sanat - Çok Amaçlı Salon

23 MAR PER
-
24 MAR CUM
-
25 MAR CMT
1

15:00

Atölye Nur Sürer İle Oyuncunun Yolculuğu ve Meslek Etiği Üzerine

Akbank Sanat

26 MAR PAZ
-
27 MAR PZT
-
28 MAR SAL
-
29 MAR ÇAR
-
30 MAR PER
-
31 MAR CUM
1

18:30

Seminer Geleceğin Tasarımı

Akbank Sanat

01 NİS CMT
1

15:00

Atölye Oyun Yaratımı: Yazı Masasında 3 Saat

Akbank Sanat

02 NİS PAZ
-

Etkinliği takviminize ekleyin

E-Bülten'e üye olun